A tervezési program a Megrendelő ingatlanán egy vegyes funkciójú élelmiszer feldolgozó-előállító üzem megvalósítását határozta meg.

Az egymástól különböző jellegű élelmiszeripari termékek előállítását egy épületegységen belül, szeparáltan kezelve megvalósítani komoly szakmai odafigyelést igényelt.

Az éticsiga feldolgozása a beszállítástól a dobozolt késztermék tárolásáig összetett és bonyolult technológiai sor, mely teljes fázisában nem automatizálható, jelentős szakmai felügyeletet és odafigyelést igényel. Ezzel szemben a félkész, fagyasztott pékáru előállítása teljes mértékben automatizált, minimális szakmai felügyeletet igénylő folyamatként került megtervezésre. ebben az esetben a szigorú élelmiszeripari előírások biztosításán túl az automatizált technológiai folyamat megfelelő kiszolgálása, és az ideális és gazdaságos térszervezés jelentette a kihívást.

Az épülettömeg a funkcionális elrendezéshez igazodva jött létre, melyet az igazgatás irodatömbje egészít ki. A telephely elrendezését és az ipari épület telepítését egyaránt az optimális logisztikai szükségletek határozták meg.